Tuesday, 26 November 2013

tiada kaitan dgn ttc.


stres stres stress! dgn perangai manusia2 disekeliling...

ko dah guna duit ko, ko salah sorang boss yg boleh claim,nape minta aku yg buatkan claim ko? alih2, aku dh bg siap2 duit aku..claim aku reject! haih la..aku ni malas nk bising2..esok nk cuti..malas nk pk..

hope cite dalam ni dpt lepaskan semua tension....tanak pk ape2..esok mau cuti smp senin depan... lantaklah apa nk jadi....nk kata kaya, aku tak kaya weh....nk cari duit bukan main susah.....tapi apa die buat kat aku ni, menambah2 lagi meluat aku tgk muka die....aku redha...esok aku tanak ingt dah pasal ni.....

stress stress stress..

lately byk buat tugasan kt luar, sbb ada event melibatkan company, so kene la tolong2..itu ok..hari ni, di Royal Bintang Damansara, mereka minta bantuan p.a2 dari office utk bhg registration.katanye tak cukup kaki tangan segala....aku n 2 orang member lagi gigih datang..kul 10 dah mencongok tengok buat rehearsal..
1.00 ptg kami pn ready nak p jaga..alih2, org2 jabatan tu dah ramai....merah semuanya.....pastu suh kami jadi penonton majlis......mmg bingai!! byk lagi keje leh buat, ni aku datang bodoh je...nk balik kul 2 cmtu, sekali COO duduk di kerusi paling belakang....yang no 1...camne lak aku nk cabut kan!!!! stresss.....last2 kul 5 plak aku sampai office, buka email, claim kene reject kan? hanginnnnn

streess stress stress

masa tu nk pndah umah, aku letgo barang rumah dgn rege rm1500..sebab kawan2 adik, aku tak kisah la byr 3 kali....smp harini, aku minta duit....mcm2 alasan..pn bingai..weh weh weh, aku bukan org kaya...takkan aku n husband nk cite plak kat orang yg kami ada masalah itu, masalah ini.....

semua nampak tenang diluar..hakikatnya, aku je yg tau.... sambil taip sambil nangis2..kt office dah takde org...harap2 dpt lega, sbb sok aku nk cuti weh....sedih aku, aku je tau...aku pn dh kuar dari grup2 wassap, mcm2 grup aku kuar... kebetulan batery hp dah gila..hp jenis build in battery.....TUKAR LA BATTERY...senang cakap kan? duitnya aku juga....dgn masalah2 kt atas, duit aku dah tkleh claim, dgn nak bercuti(plan sbb ingat dh dpt duit sana sini), alih2....stress wehhh...

NAPA TAK CITA KT FB....byk sgt orang tanye, buat aku lagi sedih plak..... malas la..dah lama rasa aku tak SE DOWN ini... tapi takkan cite kt suami..hahahahhaha..dia lagi penat kerja..non stop keja dh 3 minggu.....tak cuti2..die cuti nanti kamis n jumaat ni...baru la dia dapat berehat.... tu pn sebab dah apply lama..sian dia..katanya ramai yg cuti, nak plak die sorang je jawatan dlm kilang tu yg mmg kene ada.. nak tak nak, tadah aja la..kerja kan..aku tau die kerja kuat nk tanggung aku juga.... :D

apa lagi ek yg aku pendam..... hahahaha..ada rasanya aku letak dalam draft..haaa..nti la aku cite....

ada ke yg nk bace blog ni..cukupla utk aku tenangkan diri....

Semoga Allah memudahkan urusan aku, insan yg hina penuh dosa ini.....

9 comments:

  1. nisa, fhm benar ngan perasaan awak. sy pun sgt stress masa keje ngan seorang bos yang mcm tu juga..alih2 kerana terlalu tertekan, saya cabut lari. mcm awak jugalah, terlalu stress smpi menangis. tak de tmpt nak mengadu juga, akhirnya mkn diri.. skrg ni pun menyesal tak sudah...sbb tak thn stress keje, bodoh g cabut lari. pastu skrg ni, tak de keje menyusahkan suami lagi...aduhai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu semalam.hri ni dh tk nk ingat dah! Tq sgt memahami...tanak la benti keje...selagi xdpt keje lg....

      Delete
  2. semoga Allah beri nissa ketenangan.inshaaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq iya...tq so much...alhamdulillah..much better today!

      Delete
  3. tarik nafas dalam2...hembussssssss (___'______'____)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Much better today! Tq kak! Fuhh fuhhh fuhhh

      Delete
  4. Ooouuih..sabar sabar..
    Karenah perangai manusia sekeliling memang memeningkan kepala dan boleh bikin kita yang +ve jadi -ve..banyak2 berdoa pada Allah semoga dikelilingi orang2 +ve..Insya Allah..semoga dipermudahkan hidup..at least you ada job..I still searching for one..

    ReplyDelete
  5. salam dear.. saya singgah nak tunggu update percutian awak ke kuching :). dapat tau dari belog nadia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ades.ahhaha..nti ye.masih dalam draft

      Delete