Tuesday, 12 January 2016

hmmm.....bila baca..


bila baca blog ttc, tgk gambar baby, seronok and semangat nye nk ber ttc semula

tapi bila tgk keadaan semasa, rasanye belum masa lagi... tak berharap, kalau dapat secara natural, betapa gembiranya.....  lama tak update block, busy perihal dunia je...

ada ke tak?boleh pregnant ke tak? ada rezki ke tak?3 orang anak pempuan mak tak dpt bagi baby lagi..seb bek wife abg dah bersalin, mak abah dptla main ngan cucu... ok la tu kan?hope wife abg bersalin byk2..nak tunggu kitorang, entahla..

pas kawen, automatik smua ada prob..adik sy yg baru kawen tu, tup2 period heavy, rahim tebal, low bp, spotting berhari2..gila la..hahahha.skang mmg tgh dlm pemantauan ubat dan doktor..haritu 1bulan , tapi kantung dah gugur, insyaallah ada potensi ni.akak doakan kau ain

yg sulong mmg period panjang, tapi die jnis asben tak kesah, tak support, kalau ada, ada..so hakak sy ni jenis redha n berserah je la which is salah....tapi ye la, pandai2 la die...

saya?period ok lah.janji ada kan? rezeki yang ada skang ni perlu dikongsi2 utk membantu 'org lain', so nk saving mmg xde.hope one day, diorang ni boleh tlg abang diorang pulak... temanya ada kaki tangan ckup tapi kerja tanak.  hmmm...(pjg hmm saya yg ni)....

kerja?macam biasa..nothing best to update. nak g jalan2 beria pun, tak boleh, sbb kene pikir nak bantu 'org2 yang sihat ckup aggota badan' ni.. sy nk minta g hosp pun jadi malas..

nak..tapi belum masa lagi, DIA tahu waktu sesuai..mulut org?dah 6 tahun this year, mungkin saya belum sepenuhnya berusaha? mungkin ya...

till then, happy new year, semoga anda semua dimurahkan rezki yang melimpah ruah, rezeki zuriat soleh dan solehah, happy always!

Wednesday, 3 June 2015

Pre-Order Sampul Raya Frozen Hello Kitty Minion Running Man Big Hero 2015

Assalamualaikum w.b.t


FYI, sampul raya kali ini ada cut off date, pada yang berminat boleh lah buat tempahan order dengan cara :


email : nissa_soul@yahoo.comcall/whastspp : 0192254519, letakkan kod nombor atau gambar sampul, dan nyatakan jumlah yang anda mahukanRM5.00 untuk 10 pcs.... 



Tarikh tutup pre-order: 20 June 2015 (Sabtu)

Stok dijangka sampai: 1-3 July 2015 dan pengeposan 


akan dilakukan sepantas mungkin.

HELLO KITTY HK01

HELLO KUTTY HK02

MINION MN01 -

MINION MN02


FROZEN FENOMENA

FROZEN LIMITED EDTION

FROZEN LIMITED EDITION


FROZEN LIMITED EDITION

RUNNING MAN RM02





Kalau sebut pasal business, saya mmg tak tau..tapi ni la satu2 nya yg saya reti jual. Thanks pada sahabat baik saya yg menolong saya dan kawan2 lain utk merasa berniaga kecil-kecilan.

Teringat last year, stok frozen menjadi rebutan! happy sgt time tu.....Selamat cuci mata ye kawan2....

Terima kasih!

Thursday, 28 May 2015

SAMPUL RAYA 2015 DATANG LAGI!!!!!!

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SELAMAT PAGI SEMUA.....


Akhirnya Final design dah pun siap untuk promosi!!! Boleh la cuci2 mata ye, insyaallah, tahun ni lagi better dari tahun lepas......

Tarikh tutup pre-order: 20 June 2015 (Sabtu)
Tarikh pembayaran: 20-27 June 2015 (minggu gaji dan minggu pertama puasa).
Stok dijangka sampai: 1-3 July 2015 dan pengeposan akan segera dilakukan secepat mungkin.

HARGA : 1 PEKET RM5
                5 PEKET RM20
POSTAGE : RM6/RM9 , UTK SS/BRUNET & SINGAPORE HARGA LAIN

SMS/WHATSAPP : 0192254519 @ EMAIL nissa_soul@yahoo.com untuk order

COMEL SGT!

FUN!

ALOLOLOLOLO TOMEY2

PEMINAT HK 

SWEET!

LIMITED EDITION, SAPE CEPAT DIE PUNYA

LIMITED EDITION, SAPE CEPAT DIE PUNYA

LIMITED EDITION, SAPE CEPAT DIE PUNYA

LIMITED EDITION, SAPE CEPAT DIE PUNYA

LIMITED EDITION, SAPE CEPAT DIE PUNYA

BIRDIE!

SUKE SGT YANG NI!

NI PUN!

PEMINAT AVENGERS

PEMINAT AVENGERS
Tengok2 mana yang berminat, kalau ada rezki saya tahun ini, alhamdulillah...... 
Happy Shopping!!

Monday, 26 January 2015

Perasaan 2015



Dear Diary..

sudah lama kita tidak bersua muka.... penuh inbox dgn draft! tapi aku tak pernahnya dapat habiskan....

kadang tu, tak faham dgn diri sendiri.. ke, sebab dah masuk 3series..Owh NO!! sebelum ni, aku tak pernah ngaku yg aku dah masuk 30..for the first time, dalam ni aku cakap..... tapi kat luar, i am 27 and always be. noktah.muktamad.

Alhamdulillah, period kembali normal... dengan bantuan minyak aeromaterapi yg aku pakai..after second bottle, baru nampak effect.......alhamdulillah.......barulah kalendar aku meriah dengan CD1 CD2.......................etc etc.....

Tahun ni tahun ke 5 aku dan hafiez. sunyi?yes... boring?yes....tapi kami biasa je...plus jadual waktu suami yang tak tentu, adik n abg nk kawin bulan 3 ni...n plus dgn kerja, smua ni boleh ignore..cumanya, tipulah time balik rumah tu, dah rasa mcm tepu dah...daily routine sama saja..
kecuali kami suami isteri gila COC skang ni....actually, aku tak gila sgt...tapi, asalkan boleh lari dari kebosanan, why not!

dilantik sebagai wedding planner tak bertauliah ni, happy sbb utk adik yg paling rapat dgnku, my bff!ever.... tapi tension juga, tu tak kena, ni tak kena..its like, smuanya atas bahu aku... dengan mak sakit pn aku, abah pn aku, katering pun aku.....aku penat, lelah sebenarnya...tapi ye lah kan, aku nk cerita dgn sape? dah terbiasa, jika ada prob, aku lebih suka let go dan...pendam sorang2..... bukan aku tak ikhlas, tapi bila semua benda smuanya aku, yg lain? haishhhhh....letih, mmg letih....

Dalam sibuk hal orang lain, sempat juga aku , akak, and bakal pengantin ke Kota Bharu 23-5 Jan lepas, survey butik pengantin pilih baju.....its almost done..tinggal nak fitting je nti....

kad kahwin pn aku yg kene review, buat map, smualah... :D n dah final draft dah....so tinggal diorang buat printing je la... this week juga appoinment dgn Photbooth Planner...... sempat lagi kan??

Kat atas tadi, i cerita period dah ok kan? timbul masalah lain,.....actually, sebelum ni, aku cerita pasal period sangkut2 tu, ada juga bila BD, ada bleeding, but aku ignore, maybe aku period...... sampai la dah normal, ada lagi..... aku resah, risau..google pasal bleeding ni......mcm2 info! kanser, polyps, mcm2lah......... haruslah aku tak tenangkan...... dengan keadaan boss yang tak fhm sgt(konon2 die faham, tapi bila cuti, muke macam ape..), aku teruskan juga dengan checkup... dah masuk kali ke 2....
papsmear pun dah buat, kite tgk result next week....

pagi tadi pergi AZ bangi, buat papsmear....dah tak bleeding tau...tapi bila dr masukkan alat je, dr kata - ala, dah bleeding dah....sensitifnya........ dah siap2 buat, dr cakap die tak leh amik sample kat area mana tah, sbb dah bleeding, tapi area sekitar rahim tu, dia kata takde polys, n nampak OK. Dr cakap ada infection. so aku kene makan 2 jenis antiBiotic..utk 5 hari.. next 2 week jumpa balik dr....

dalam sibuk2, sempat aku lari sana sini kan.......

bab kerja pulak, aku dah lelah sgt dgn boss, tapi aku tak berdaya lagi nk cari kerja lain...aku harap sgt dipermudahkan segala urusan dan perancangan aku.....

seronok tulis dlm ni,..yang mana dlm draft tu, sekadar luahan, dan tkde impact utk orang pun..yg ni aku akan post, sbb rasa ringan sikit kepala.....

untuk mak, byk lagi kene uruskan.. pasal mak masuk KPMC kajang n pengalaman masuk 2 hari tanpa kehadiran dr dan CT scan , ni je buat aku geram.. tapi dah setel, esok kene g hospital serdang. dan jika teruk, mak masuk wad.

katering mak & in law- byk pula order kat office, seb bek in law pun pandai masak, tinggal nk arahkan je... tapi kene extra care sbb takut diorang lambat/setting tak ok....reputasi kan.....

wedding adik n abang - smoga dipermudahkan segala urusan..

TTC - takleh pker lagi, sbb apa yg Dr cakap pagi tadi tu....buat aku risau, tunggu result k......

Tentang diri sendiri - takleh nk pker lagi.... orang kata, berkorban apa saja, harta ataupun nyawa....itulah yg aku tgh alami....prob datang kiri kanan ats bawah....huuuhhhhhhhhhhhhhhhhh!


sekian sekadar luahan, jgn pernah mengaku kalah, sentiasa ingat Allah swt...  perancangan DIA amat baik sekali untuk kita.......

semoga aku tabah, moga aku kuat, moga aku gembira selalu.. moga aku dpt sembunyikan kesedihan dan masalah dari smua orang....

till we met again... Sayangi Dirimu

Monday, 15 December 2014

Saat Kita Merasa Ujian kita berat, Ada lagi yang Berat Ujian dari Kita


Assalamualaikum wbt

Ini blog, segala luahan hati....

Firstly, Adik Ipar saya dah selamat bersalin baby boy last week! all family happy, adik bradik die pun up dalam group W.A happy sgt sbb akhirnya dapat anak buah..... WA group sedara mara husband pn happy( i dah leave group coz hp ada prob), and said akhirnya dpt juga pangkat atok n nenek.....

tatau nk react..of coz happy, n this is the first baby dalam family saya and hubs.....

as ttcians, tipula tak nangis tetiba kan........n today  , i ber blog walking.... and satu coretan ini mmg terusik dalam hati..well, mmg follow die, dgn masalah endo, sakit sana sini, family husband yg terlalu byk beri masalah(ini pendapat sy), n mcm2 lah masalah, especially melibatkan in ipar duai... Ini apa yang saya rasa : Dia yang post, I yang panas!!

Hopefully dia kuat.....dengan dugaan sebelum2 ini  pun sy rasa die kuat, semoga dugaan yang paling baru ini, buat die tabah, n cepat2 cari penyelesaian...saya doakan yang terbaik utk dia!

Dugaan setiap orang berlainan....kepada saya, awak atau siapa2...jika kita rasa kawan, ahli keluarga kita yang ada masalah, plus dah ada keluarga sendiri, jgn lah kita beri masalah pd dia.....jgn kita susahkan diorang dgn segala masalah, kesian tau tak..kesian........ kita tak kaya kalau dia kata kita slalu boleh bg pinjam duit...kita tak senang kalau org tgk kita slalu jalan2.....kita cuba cari bahagia kita..kita cuba lari dari kesedihan, kita cuba bahagiakan keluarga kita sendiri......... tolongla yea.,..

Kepada wanita2 di luar, jangan pendam perasaan anda, cari jalan penyelesaian, jangan seksa naluri sendiri, jangalah kita pura2 kuat, jangan kita terlalu mengiakan, terlalu ikot rentak org disekeliling kita...kita ada maruah, kita ada perasaan, kita ada Allah swt.................. be strong......


Monday, 8 September 2014

Muslimah Katering -Masakan Ibu Ayah, Dari Dapur ke Hati


Assalamualaikum w.b.t

Lama sungguh menyepi..banyak draft entry dalam ni, tapi tak publish satu pun! ape kah sebabnya..... :D I don't know WHY.... :D

Masih menjalani kehidupan seperti biasa....masih berharap, masih menanti..Rezeki yang didatagnkan pada kami....

Busy dgn memikirkan apa cara menambahkan pendapatan...tapi apa yang saya usahakan dalam 5 bulan yang lepas,adalah menambkan pendapatan untuk Emak Saya!!! mungkin ini salah satu rezeki yang DIA turunkan pada saya? insyaallah....

Mak....
Mak memang pandai masak
Masa Kecik2, mak jual kuih tepi jalan, masa tu, abah posting kat Kem Tentera Sg. Besi,kami selamba datang dari Kedah, kawan abah rasanya yang carikan umah..kecik aje rumah tu, tapi masa dulu, rasa besar je! paling feveret kuih karipap mak! sehingga menjilat jari...Mak masak campak2 je,tetiba tumbuh bunga!!.................Ehhh....??? Just kidding....

Pastu mak keje kilang, mungkin sebab kami meningkat dewasa, tau2 ajalah, kerja askar gaji nya tidak besar, kami 4 beradik semua tgh sekolah time tu... bukan dari keluarga yang senang, jadi aku faham susah nk dapat duit. And now,dah 3 tahun mak berhenti kerja...suka sgt! and start last year, aku pujuk mak masak.... dulu dia kata die tanak, nak berehat, belajar ilmu agama.....sampai la hasil kerja kilang, mak dapat pergi haji, siap support abah lagi! kerja kilang , tapi mak boleh tanggung belanja abah juga! kagummmm sgt.....

Aku pujuk mak meniaga kecik2....kebetulan, kat office , masing2 dah bosan dgn katerer yang sama... akhirnya mak kata OK! plus,apa je barang2 masak yang takde kat dapur tu/dari kuali besar kawah tu, sampai ke periuk pelbagai size!

Hasilnya, mak beli cincin berlian under budget kat Habib, tu hasil dia masak kat office  tahun ni! bukan main suke dia raya tahun ni! hihihi.......aku promote mak merata, siap buat bisnes card , tempah kat Jay Farhana... Aku ibarat kerani, promoter, marketing pada mak....hehehhe... so ada job je, aku akan booking tarikh! dah sehingga ke hari ni, mak masih dapat tawaran utk buat masak2, katering kecil-kecilan.....

Gambar takde...tak sempat capture, memasing dah cedok lauk! dari nasi lemak, sampailah ke kurma kambing, dari nasi putih ke beras basmathi, dari lontong ke laksa :D itulah mak......pandai masak, itulah abah, rajin tolong mak....

Jika mak baca........orang takde ape nk bagi kat mak....orang bukan org kaya, tapi org cuba kasi mak rezeki dengan cara lain...ude happy tgk mak happy! mak memang suka masak kan..... meleleh2 plak air mata ni...hahahahh....sgtla touching bila cakap pasal mak ni.....

Kepada yang nk cuba rasa, boleh la test! heheheh... kami target kecik2lan , f&B di office, training, doa selamat, tunang ke..boleh call dulu...  boleh bincang dulu! kalau nk rasa free, kene tgu open house la pulakkkkk.......

Muslimah Katering
Email : kateringmuslimah@gmail.com
Hp : 011 2830 6104, 0192254519
conel kan logo ni??tq Jay Farhana

Wednesday, 21 May 2014

Projek Sampul Raya Special Edition


Assalamualaikum w.b.t

Macam awal sangat ke nak share tentang ni? hehehee....to all bloggers, boleh la cuci2 mata, dan order untuk Sampul Raya Special Edition tahun ni.

Pre Order : 21 MAY TO 22 JUNE 2014
Payment Collection : 22 JUNE TO 31 JUNE 2014
ETA : 15 JULY 2014

                                                                        Theme Frozen :





 Theme Candy Crush uolsss... :



 Theme World Cup! :


 JDT Luaskan Kuasamu~~~


kalau nk order boleh emel saya : nissa_soul@yahoo.com, whatssapp : 0192254519

baru nk berjinak2 dalam perniagaan online :D