Monday, 6 January 2014

TTC 2014


belum habis pn cerita sarawak, masih dalam draft lagi...tapi sebabkan tak upload gambo, so terbantut sekejap...


to all readers(wah..mcm ramai je kan), blog ni sebagai rujukan utk aku juga sebenarnya, especially on ttc..so kalau perasan, dlu i ada update i pergi buat rawatan bgi memulihkan period, end up dapat tahu ada saka..
dah berubat, dah buang, periodku masih non hado....

so dalam december 2013, aku pergi lagi mencari penawar selain mengambil produk2 Shaklee yang dikatakan insyaallah dapat memulihkan..juga non hado.....dan juga seperti dr zubaidi cakap ttg ekstrak kacip fatimah, juga non hado..........

so sambung balik pasal december 2013, aku pergi buat rawatan secara islam buat kali ke 3..senang je abang ni...kene panggil abang, sbb die bukan ustaz, die jua bukan tua, malah berbadan sasa + handsome...anak sudah 2...

treatment die mudah, die scan, n die kenal pasti masalah..n ada mcm2 cara bg satu2 masalah.... untuk aku..... die scan dan bertanye sikit2 ttg diri, dan die juga meneka apa saje yg telah aku buat sbl ini... dan untuk aku , dia cuma membuat urutan tapak kaki..sakit bukan kepalang...dan dia inform yang apa saja yang aku buat, makan ubat, jumpa dokter, ape saja takkn menjadi kerana di dalam perut(aku tatau bhgian ape), dia cakap ada kawasan 'kering'...selagi tak ok, selagi tu la tak menjadi, malah period pun tak boleh nk ada...

sekali lagi aku cakap, die punye urut.......mak aiiihhhhhhh..tahan sakit je la, die pakai stokin! sampai la rawatan kali kedua dgn dia....dia merasa pelik, kerana belah kanan bila die urut, mmg keras, n aku mmg sakittttt....die just lalu je tangan die, tak tekan pun, aku dah surrender! n dia cakap ada saka(haish..apehal lah suke sgt ko menempel kat aku...) aku cakap, aku dah buang dh.. dia cakap ada lagi. uhhhuuu...wallahualam.....

die tak boleh ubat, kene panggil ustaz..dia kata die suggest kawan die ni, ustaz ni mmg dasyat, sbbnya die akan buka hijab saksi2 yang merawat supaya org nampak die buat benda yg betul, tiada perantaraan katanye... tapi syg, ustaz tu baru kuar spital..lagi seminggu aku kene call balik...

abang tu pesan, buat sebelum lekat, atau kalau dah lekat , cepat2 jumpa ustaz tu.......camtu la cerita nya...
tunggu aku update ye...

-kisah Saka ni, cousin aku pn susah pregnant..pernah sbl die berubat, suami die nampak die mcm orang tua yg tua sgt waktu malam..serramm tak?lepas die buang, alhamdulillah, baru lekat..wallahualam kan....susah betul la kalu keturunan raja2 nenek moyang ni....klau aku kaya takpe, ni kaya saka..hahahhahahhaa

-kebizian di January 2014-

12 comments:

  1. Nisa, kita usaha selagi boleh kan... I doakan rawatan yg u buat berhasil... keep us update ya :-) Take care...

    ReplyDelete
    Replies
    1. latest update - husband plak yg kene cek this week, sbb ustaz tu bacakan doa, nisa tak rasa ape plak...fenin...

      Delete
  2. Nisa, rasa meremang plak baca entry awak..tapi bnda2 mcm ni mmg x leh amik sambil lewa kan.. maybe pada setengah org rase bnda camni tipu, tapi kalau kna btg hidung sndiri baru tahu... btw, sue harap nisa teruskan rawatan2 tu tahu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nisa mmg akan teruskan slagi tak jumpa jawapan!

      Delete
  3. Hai Nisa,

    GULP!

    comeh den mendonga eh. semoga berhasil rawatan u, nisa :) insyaAllah berhasil usaha kita tahun 2014 ni :)

    ReplyDelete
  4. cerita pasal moyang2 ni, my moyang 2-2 belah semua stok hulubalang dan pahlawan2 gitu..so i tak terkejut sangat bila orang ngubat or makcik urut semua kata I teruk (banyak 'benda' dalam badan) and that's why susah pregnant. now lebihkan amalan kerohanian as one of my effort

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula..alhamdulillah, belum lagi dpt pengalaman yg mana susah nk solat, lambat, pastu tkleh baca quran dan dgr azan...so far ok.tapi effort sy pn mmg kene xtra on amalan kerohanian ni, tq BnC. kite tak jumpa ustaz yang kite patut jumpa tu lagi..nti baru leh update :D

      Delete
  5. assalamualaikum nisa.. bab saka ni memang bahaye.. dulu moyang fifi pon ade saka.. fifi pon jumpe ustaz.. lepas 3 kali jumpe ustaz.. alhamdulillah next cycle lekat.. fifi doakan segala urusan nisa akan dipermudahkan.. jangan tangguh tau.. bende macam ni memang suke buat kite malas je nak berubat.. kene kuat..

    bab klinik tu kan.. fifi tak tengok lagi buku merah.. once da tengok fifi inform.. inshaAllah.. tapi tak berani nak janji.. takut lupe.. tq ye nisa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itula fie..last nisa g berubat last week dgn ustaz sharhan tu...suppose nisa la rasa simtom2 tu masa ayat2 dibacakan, ni husband yg ada simptom tu..penin dah nisa ni..
      so mmg kene g jumpa ustaz yang tukang urut nisa cadangkan tu(tukang urut yg buat nisa leh priod normal ) nti nisa update!

      Delete
  6. Salam nissa...uishhh... seram dengar pasal saka sampai blok kiter nak tambah keturunan.. .semoga berjaya nissa...

    ReplyDelete
  7. Salam Nisa...kirenya awk br dpt tahu ada saka ke mcm mane? seriauu kan benda2 cenggitu...teruskan berubat ye....mak saye pun ade jgk...kalau g jmpa ustaz2 mesti jerit2...last skali g darul syifa bangi...alhamdulillah x jerit2 dah...jgnlah dia ganggu family kita kan....klaka ayat last tuuu....kalau kaya xpe gakk...ni kaya saka hape pon xbolehh...hahahahha

    eh membebel kt blog org pulak...salam perkenalan nisa....saye ttc juge...hiks

    ReplyDelete
  8. UPT tester murah(rm1.00) dan OPK tester murah(rm1.20/pc), boleh pm atau layari blog saya kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/
    (cara penggunaan pun diberi sekali), produk sy ini menguji adakah anda hamil-(upt) dan mengetahui masa subur anda dalam usaha mendapat zuriat(opk) secara amnya,(0148004302)

    ReplyDelete